تحلیل کسب و کار با KPI از صفر تا صد

تحلیل کسب و کار با KPI چگونه است؟ شاخص‌های کلیدی عملکرد چه هستند و چگونه می‌توان به کمک آن‌ها یک کسب و کار را آنالیز کرد؟ شغل تحلیل‌گر کسب و کار، به عنوان یکی از مشاغل فعال و رایج تا چند وقت پیش، در شرکت‌های مختلف وجود داشت. تا امروزه، به علت ظهور نرم‌افزارهای متعدد و راهکارهای میان‌بر برای انجام اینکار؛ دیگر تحلیل کسب و کار همانند یک شغل منحصر به فرد دیده نمی‌شود و تقریبا افراد فراموش کرده‌اند که اینکار به تکنیک‌ها و ساختارهای مهمی وابسته است. از طریق تحلیل کسب و کار با KPI، شما قادر خواهید بود تا سیاست‌ها و عملکردهای یک شرکت را مورد بررسی قرار دهید و از نتایج حاصل شده آن‌ها، راه حل‌هایی را بسازید که به دستیابی بهتر سازمان به اهداف، کمک کنند. تحلیل کسب و کار با KPI یا شاخص‌های کلیدی، از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است؛ اما لازم است بدانید که خود این شاخص‌ها نیز در دسته‌بندی‌های متعددی تقسیم می‌شوند. در این مقاله، قرار است شاخص‌های مختلف را که تحلیل‌گران آن‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند؛ مطالعه نمائیم.

7 شاخص مهم تحلیل کسب و کار با KPI

7 شاخص مهم تحلیل کسب و کار با KPI

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که، تحلیل کسب و کار با KPI چگونه می‌تواند به رشد و توسعه یک تجارت کمک کند؟ همانطور که در مقدمه نیز ذکر شد؛ تحلیل کسب و کار با KPI می‌تواند به هر بیزینس کمک کند تا راحت‌تر به اهداف و چشم‌اندازهای خود دستیابی پیدا کند. در راستای این موضوع، 7 شاخص کلیدی منحصر به فرد برای کسب و کار نیز مشخص شده‌اند تا شما با درنظرگیری کاربرد آن‌ها، بتوانید به تحلیل کسب و کار خود بپردازید.

تحلیل کسب و کار با KPI بهینه‌سازی فرآیند

زمانی که شما کل سیستم یا تنها بخشی از کسب و کار خود را تغییر می‌دهید، نیاز است تا برای اینکه مطمئن شوید سیستم جدید کاربرد مطلوبی دارد یا خیر؛ آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. از این رو، از شاخص کلیدی بهینه‌سازی فرآیند استفاده می‌کنید. به بیان دیگر، شما باید متوجه شوید که پس از بهینه‌سازی فرآیندهای موجود در کسب و کارتان، چه بهبودهایی حاصل شده‌اند.

به یاد داشته باشید که شما پس از گذر یک دوره 6 ماهه از تغییر فرآیندها، باید هزینه واحد کسب و کار خود را نیز بررسی کنید و ببینید که آیا کاهش یا افزایش یافته است. در حقیقت، شما باید هدف خود را در فرآیند جدید؛ کاهش هزینه‌ها قرار دهید. چهارمین عنصری که باید در تحلیل کسب و کار با KPI بهینه‌سازی فرآیند در نظر گرفته شود؛ درصد افزایش درآمد پس از تغییر فرآیند است.

تحلیل کسب و کار با KPI ارزش پروژه

اولین نکته‌ای که باید در این نوع از شاخص تحلیل کسب و کار مورد بررسی قرار دهیم؛ میزان انحراف از ارزش‌های برنامه‌ریزی شده می‌باشد. گاها، برخی از افراد متخصص در حوزه تحلیل کسب و کار، این المان را تفاوت بین ROI واقعی و ROI برنامه‌ریزی شده ذکر می‌کنند. ROI، در اصطلاح؛ نشان دهنده میزان بازده سرمایه‌گذاری است. از طرف دیگر، می‌توان گفت که؛ ارزش خالص فعلی کسب و کار شما، با انحراف ارزش بین مبنای برنامه‌ریزی شده در مقابل میزان ارزش خالص فعلی برابر می‌باشد.

در آخر، لازم است به یاد داشته باشید که، انحراف بدست آمده از زمان بدون سود و زیان برنامه‌ریزی شده، اختلاف زمان بین مدتی است که هیچ مقدار از سود و زیان برنامه‌ریزی شده حاصل نشده‌اند. این امر باعث می‌شود تا؛ هزینه‌های کسب و کار با درآمد حاصل شده از آن برابر باشند. به معنای دیگر، هر مقدار درآمدی که شما از طریق این کسب و کار خود بدست می‌آورید، باید در نهایت صرف هزینه‌های برنامه‌ریزی شده یا ناگهانی شوند.

تحلیل کسب و کار با KPI اثربخشی کیفیت

تحلیل کسب و کار با KPI اثربخشی کیفیت

مهم است تا شما در انجام پروژه‌های کسب و کار خود، یک اولویت‌بندی را در نظر داشته باشید. سعی کنید تا پروژه‌ها و کارهایتان را از با ارزش‌ترین به کم اهمیت‌ترین، رده‌بندی کنید تا از این موضوع که موارد با اهمیت‌تر سریع‌تر انجام می‌شوند، اطمینان حاصل گردد. در ادامه، پس از اینکه نیازهای کسب و کار شما به طور کامل اجرا شدند، تحلیل‌گران قادر خواهند بود تا شرایط موجود را از طریق طراحی برخی آزمایش‌ها شناسایی کنند.

از طرف دیگر، مقداری از پروژه‌ها و امور مورد نیازی که انجام نشده‌اند را می‌توان به تحلیل‌گران سپرد تا تجربه کاربری و رضایت از نتیجه را از طریق آن‌ها، بدست آورند. به صورت کلی، تحلیل کسب و کار با KPI اثربخشی به صاحبان کسب و کار و آنالیزگران این اجازه را می‌دهد تا میزان رضایت خود را از الزامات یک کسب و کار در قالب نظرسنجی‌ها ابراز نمایند.

شاخص تحلیل بازاریابی دیجیتال

شاخص تحلیل KPI که در حوزه بازاریابی دیجیتال کاربرد دارد، به شما کمک می‌کند تا درصد موفقیت کمپین‌های بازاریابی را که راه‌اندازی کرده‌اید، اندازه‌گیری نمائید! آنالیزگران کسب و کار با بکارگیری این مورد از انواع KPI، میزان ترافیک کمپین، هزینه‌های برآورد شده و تعاملات آنلاین مشتریان، اهداف بعدی را پس از ایجاد کمپین مشخص می‌کنند.

علاوه بر این مورد، تحلیل‌گران قادر خواهند بود تا عملکرد کسب و کار را با توجه به تمامی این فاکتورها، اندازه‌گیری نمایند. ممکن است بسیاری از افراد فعال در حوزه تحلیل کسب و کار، گزارش‌دهی در رابطه با این KPIهای ذکر شده را استرس‌زا و زمان‌بر بدانند؛ اما در صورتی که آن‌ها از نرم‌افزارهای ساخته شده برای گزارش‌دهی به صورت دیجیتال استفاده نمایند، این فرآیند راحت‌تر و بدون دردسر خواهد بود.

تحلیل کسب و کار با KPI مدیریت پروژه

این مورد از شاخص‌های تحلیل عملکرد کسب و کار، برای اندازه‌گیری نحوه عملکرد مدیریت پروژه، اثرات مثبت و منفی آن بکار برده می‌شود. یکی از عناصری که در این KPI مورد بررسی قرار داده می‌شود؛ انحراف از میزان هزینه‌های برنامه‌ریزی شده است. این المان را می‌توان با درنظرگیری تفاوت بین هزینه‌های بوجود آمده و مبنای برنامه‌ریزی شده بدست آورد. به عنوان مثال؛ یکی از هزینه‌های برآورد شده، هزینه مدیریت فرآیندهای مختلف در کسب و کار است. اینکار با در نظر داشتن تعداد پرسنل‌های تمام وقت که مشغول به کار بوده یا نبوده‌اند، برآورد خواهد شد.

از طرف دیگر، هزینه بودجه کار برنامه‌ریزی شده، مخارجی را تعیین می‌کند که انجام و اتمام آن‌ها پیش‌بینی شده‌اند. برخی از تحلیل‌گران، ممکن است به جای واژه بودجه کار برنامه‌ریزی شده از واژه مقدار برنامه‌ریزی شده استفاده کنند. در آخر، هزینه واقعی کار انجام شده که به ACWP نیز شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از هزینه‌هایی را نشان می‌دهد که برای فعالیت‌های به اتمام رسیده صرف شده‌اند. در مقابل، میزان درآمدی که در برابر انجام تمام آن فعالیت‌ها به دست آمده‌اند را هزینه بودجه کار انجام شده یا BCWP می‌نامند.

تحلیل کسب و کار با KPI نمونه کارها

یکی دیگر از شاخص‌های ارزیابی عملکرد یک کسب و کار، نمونه کارهای آن بیزینس است! عنصر “درصد پروژه‌های آغاز شده بدون پرونده کاری”، در حقیقت پروژه‌هایی را تعریف می‌نماید که به هر علتی، ناتمام مانده‌اند. در مقابل، المان “پروژه‌های به چالش کشیده”، مواردی را مورد بررسی قرار می‌دهد که ممکن است از بودجه 15 درصد بیشتر شده باشند و نتوانسته‌اند در ضرب العجل مشخص شده، به مشتریان تحویل داده شوند.

تحلیل کسب و کار با KPI مشارکت ذی‌نفعان

همانطور که از نام این شاخص مشخص است، تحلیل‌گران به آنالیز یک کسب و کار بر اساس نظرات، میزان رضایت یا مشارکت ذی‌نفعان آن بیزینس می‌پردازند. از طرف دیگر، نظرات این افراد مشارکت کننده، می‌تواند نقاط عطف، مثبت و منفی کسب و کار را به خوبی نشان دهد؛ از این رو، تحلیل کسب و کار با KPI مشارکت ذی‌نفعان می‌تواند به شما کمک کند تا به بهبود بیزینس خود بپردازید. ذی‌نفعان پروژه‌ها، می‌توانند سهام‌دارانی باشند که در جلسات کاری شما شرکت می‌کنند و درصدی از فروش محصولات یا خدمات شما را صاحب می‌شوند.

به یاد داشته باشید که؛ شما به عنوان مدیر کسب و کار خودتان، بایستی حتما به تعداد ذی‌نفعان اصلی توجه داشته باشید و افرادی که در مصاحبه‌ها، بحث‌ها، رویدادهای کانونی یا جلساتتان شرکت دارند را، تحت نظر خود بگیرید؛ زیرا درصد بالایی از شرکت کنندگان این جلسات و رویدادها، ممکن است سهام‌داران بیزینس شما باشند. در نهایت، نیازها و خواسته‌های افراد ذی‌نفع کسب و کار شما، بایستی در لیست نیازها و خواسته‌های کلی مخاطبین و مشتریان کسب و کار قرار گیرند و به همان اندازه، به آن‌ها توجه شود.

نهایتا، اگر تمایل دارید تا اطلاعات بیشتری را درباره تحلیل کسب و کار با KPI از صفر تا صد بدست آورید؛ می‌توانید به دیگر مقالات وبسایت تجارت آنلاین مراجعه فرمائید! برخی از مقالات منتشر شده این وبسایت در حوزه کسب و کار که ممکن است برای شما مفید واقع شوند شامل؛ crm در کسب و کار، کسب و کار استارت آپ، کسب و کار هوشمند، کسب و کار زودبازده و مذاکره و فروش در کسب و کار هستند. علاوه بر این مقالات، ما در پکیج کسب درآمد میلیونی تجارت آنلاین نیز، مباحث تخصصی بسیاری را مورد بررسی قرار داده‌ایم که آگاهی از آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود.

جمع‌بندی تحلیل کسب و کار با KPI

در این مقاله، 7 مورد از KPIها یا شاخص‌های عملکردی را برای تحلیل هر کسب و کار، مورد بررسی قرار دادیم. افرادی که در زمینه آنالیز کسب و کارها فعالیت دارند؛ باید بتوانند به خوبی از این شاخص‌ها استفاده کنند و در آن‌ها مهارت لازم را بدست آورند. شاخص‌های ذکر شده، به هدف بهبود و ارزیابی هر کسب و کار بوجود آمده‌اند و هر یک از گزارش‌ها، نظرسنجی‌ها و نمودارهایی تشکیل شده‌اند که تحلیل‌گران آنان را به کار می‌گیرند. افراد تحلیل‌گر، بایستی سطح هزینه‌ها و دیگر عوامل موثر در کسب و کار را پیش‌بینی کنند و از قبل برنامه‌ریزی نمایند و سپس، پس از اتمام فعالیت و تحلیل‌ها، مقدار واقعی را محاسبه نمایند تا ارزیابی‌ها به خوبی انجام شوند.

منبع: investopedia